12 de gener del 2016

El cubà Vladimir Hernández guanya la 10a edició del Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial

[El Far, 11 de gener de 2016]

Amb la novel·la 'Indómito'
El cubà Vladimir Hernández (l’Havana, 1966) és el guanyador del Premi Internacional de Novel·la Negra L'H Confidencial 2016, convocat per l'Ajuntament de l'Hospitalet i Roca Editorial, i promogut per la Biblioteca la Bòbila. La novel·la guanyadora porta per títol Indómito.

El jurat ha destacat de l'obra guanyadora, Indómito, el retrat d'una Cuba descarnada i en descomposició, en la qual s'enfronten funcionaris que aprofiten el sistema per lucrar-se i les noves generacions que només creuen en la iniciativa personal.

Vladimir Hernández va fer estudis d'Enginyeria Metal·lúrgica i Física a la Universitat de l'Havana. Va començar a escriure ciència-ficció a final dels anys vuitanta, va publicar a Cuba la novel·la Nova de Cuarzo i va participar en les antologies Horizontes probables i Onda de choque. El 2000 va quedar finalista del Premi UPC amb la novel·la curta Signos de guerra i va decidir viatjar a Espanya i instal·lar-se a Barcelona. Des de llavors, ha publicat relats en revistes i antologies espanyoles, franceses, gregues i americanes i ha guanyat diversos premis com el Terra Ignota a Mèxic i dues vegades el de narrativa de ciència-ficció Manuel de Pedrolo.

El jurat de la desena edició del Premi L’H Confidencial ha estat presidit pel regidor de Cultura, Jaume Graells, i integrat per l'editora Blanca Rosa Roca; la cap de Biblioteques de L'Hospitalet, Anna Riera; la lectora del club de lectura Manolita Sanz; l'especialista en gènere negre Àlex Martín Escribà, i el director de la Biblioteca la Bòbila, Jordi Canal.

El Premi Internacional de Novel·la Negra L’H Confidencial està dotat amb 12.000 euros i la publicació de la novel·la en la col·lecció Criminal de Roca Editorial. El lliurament del premi tindrà lloc el proper 9 d’abril en un acte públic a la Biblioteca la Bòbila.

Les obres guanyadores en les anteriors edicions han estat:
-Los crímenes del opio, de Daniel Santiño (2015)
-La chica que llevaba una pistola en el tanga, de Nacho Cabana (2014)
-El asesinato de los marqueses de Urbina, de Mariano Sánchez Soler (2013)
-La llamada de un extraño, de Rafael Alcalde (2012)
-Las niñas perdidas, de Cristina Fallarás (2011)
-Caminos cruzados, d’Erlantz Gamboa (2010)
-El baile ha terminado, de Julián Ibáñez (2009)
-Retrato de familia con muerta, de Raúl Argemí (2008)
-Ley garrote, de Joaquín Guerrero-Casasola (2007)


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative