13 de gener del 2015

Daniel Santiño: "La meva novel·la provoca por i ansietat i promet un final sorprenent"

[L'H digital, 12 de gener de 2015]


L'Hdigital parla amb el guanyador del premi L'H Confidencial

Daniel Santiño és el darrer guanyador del Premi Internacional de Novel·la Negra L'HConfidencial amb l'obra "Los crímenes del opio". L'Hdigital ha pogut conversar amb Santiño, mosso d'esquadra de professió, qui s'ha mostrat molt sorprès per rebre aquest premi, per la qualitat de la resta d'originals que s'han presentat i perquè és la seva primera novel·la.
Daniel Santiño ha explicat que els fets de la novel·la ocorren a la ciutat de L'Hospitalet quan apareixen unes restes humanes i posteriorment se succeeixen un seguit d'assassinats. "Un sergent dels mossos de la ciutat ha de realitzar una llarga investigació, sense pistes, mentre està sotmès a molta pressió mediàtica", explica.
L'autor es confesa un gran lector. "Des dels 13 anys llegeixo 4 ó 5 llibres al mes. Estic fascinat pel món de la lectura". Aquesta afició l'ha portar a embarcar-se en l'aventura d'esciure un llibre. "Fa molt de temps que volia escriure una novel·la negra. Gràcies a la meva feina, he poensar que podia donar-li molt més realisme". Santiño afegeix que "el lector podrà viure una investigació des de dins".
L'agent dels mossos promet que els lectors sentiran por i ansietat llegint la seva novel·la.  "A més el final ha estat diferent a com jo havia imaginat. La mateix novel·la m'hi va portar. Sorprendrà molt als lectors", diu.
Pel que fa al ritme de la lectura, Santiño puntualitza que "és ràpida de llegir fins i tot per a aquells que no tinguin l'habit de la lecfura. És una novel·la amb molt de ritme i tensió constant".
L’obra guanyadora del Premi L’H Confidencial ha estat seleccionada entre els 73 originals que s’han presentat. La procedència dels participants ha estat ben diversa: 28, de Catalunya; 37, de la resta d'Espanya, i 8, de diversos països del món (Argentina, Mèxic, Panamà, el Perú, Alemanya, el Regne Unit i Israel).
El Premi Internacional de Novel•la Negra L’H Confidencial està dotat amb12.000 euros i la publicació de la novel·la en la col·lecció “Criminal” de Roca Editorial. El lliurament del premi tindrà lloc el proper 21 de març en un acte públic que tindrà lloc a la Biblioteca la Bòbila.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative