22 d’octubre del 2016

L'IEC esculll L'Hospitalet com a seu de les seves jornades anuals

[L'H digital, 21 d'octubre de 2016]


Fins demà hi celebraran diversos debats i taules rodones

L'alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín, ha donat avui la benvinguda als membres de la secció filològica de l'Institut d'Estudis Catalans, que, fins demà, s'instal·len a la ciutat per celebrar les seves jornades anuals. És la primera vegada que aquestes jornades es celebren en una localitat tan propera a Barcelona, i un pas més en l'aposta de L'Hospitalet per la cultura.
L'important, ha dit el regidor de Cultura de la ciutat, David Quirós, és que poc a poc L'Hospitalet es va convertint en una aposta segura per als diferents agents culturals. "Tothom s'està adonant que és una ciutat que té molt futur i molt present i que a més està apostant realment per un creixement inclusiu, que és el que al final genera cohesió a la societat".

L'auditori Barradas i el centre cultural de Bellvitge acolliran diverses conferències i taules rodones amb la llengua catalana com a protagonista. Els assistents podran, a més, conèixer alguns racons de la ciutat i descobrir també la seva oferta gastronòmica.

La presidenta de la secció filològica de l'IEC, Teresa Cabré, ha comentat que, tot i és la primera vegada que aposten per celebrar les jornades tan a prop de Barcelona, L'Hospitalet ha estat tot un descobriment. "Ha estat molt encertat, entre d'altres raons, perquè ens ha permès conèixer la riquesa organitzativa i cultural de L'Hospitalet"

Les jornades de l'Institut d'Estudis Catalans, que finalitzaran demà dissabte, comptaran amb la intervenció de diversos representants de la ciutat. Entre d'altres, el documentalista Carles Ferrer, el director de la biblioteca La Bòbila, Jordi Canal, i la directora del Centre de Normalització Lingüística Gemma Vázquez o l'escriptora Matilde Marcé.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative