19 de març del 2013

Mariano Sánchez Soler rep el premi L'H Confidencial de novel·la negra





En un acte a la Bòbila

La Biblioteca de la Bòbila va acollir dissabte el lliurament del premi L’H Confidencial de novel·la negra al guanyador d’enguany,Mariano Sánchez Soler. L’acte d’aquesta edició va tenir com a línia argumental un informatiu televisiu de ficció que informava del tema central de la novel•la guanyadora: l’assassinat dels marquesos d’Urquijo.
La novel•la guanyadora del L’H Confidencial 2013 es diu ‘El asesinato de los marqueses de Urbina’. En realitat, i segons va explicar l’autor durant l’acte de lliurament del premi, la novel•la està basada en l’assassinat del marquesos d’Urquijo, que Sánchez Soler va seguir de prop com a periodista als anys 80. “He omplert els forats que van quedar sense desvetllar-se amb el que jo crec que va passar”, explica.

L’assassinat en qüestió va ocórrer el 31 de juliol de 1980. El matrimoni Urquijo va ser assassinat al seu domicili a trets. Es va detenir al gendre dels Urquijo que va ser acusat de l’assassinat i empresonat. Temps després, es va suïcidar.

El cas va tenir un gran ressò televisiu. Per aquest motiu l’acte de lliurament va tenir com a protagonista un informatiu de ficció presentat per Elisenda Roca en què s’explicaven breument notícies del moment en que va ocórrer l’assassinat i els detalls que sobre aquest s’anaven coneixent. Al final de l’acte, Elisenda Roca “va sortir de la pantalla” i va entrevistar en directe al guanyador.
La novel·la ‘El asesinato de los marqueses de Urbina’ ja es troba a les llibreries. Està editat per Roca editorial i enguany, per primer cop, també es pot adquirir com a llibre electrònic.
El premi L'H Confidencial l'atorga l'Ajuntament de L'Hospitalet i Roca Editorial. Els membres del jurat (veure foto) van ser presents en els lliurament del premi. 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative