20 d’abril del 2012

Un sopar literari molt ‘negre' amb Jordi Canal, director de la Biblioteca la Bòbila

[digital-h.cat, 20 d'abril de 2012]


Organitzat per L'H espai de lletres

L’Associació tres quarts per cinc quarts i la Xarxa de Biblioteques de L’H aprofiten les Festes de Primavera, que se celebren al voltant d’una jornada tan de llibres com és Sant Jordi, per convocar L’Hospitalet espai de lletres.
El convidat d’aquest segon sopar literari serà el director de la Biblioteca la BòbilaJordi Canal, que ha publicat recentment el llibre titulat La cua de palla: retrat en groc i negre, que ha escrit juntament amb el professor de literatura Àlex Martín.
L’Hospitalet Espai de Lletres és una iniciativa cultural que pretén establir un debat entorn al món de la literatura. La idea és convidar a un escriptor a parlar de la seva bibliografia, la seva vida o simplement el darrer llibre publicat.
Durant una entrevista a Tots els matins, Eloi Moliner, un dels membres de L’H espai de lletres, considera que la nostra ciutat és un referent en novel·la negra tant pel premi L’H confidencial com per la Biblioteca la Bòbila, especialitzada en el gènere i de la qual es director Jordi Canal, que n’és tot un expert”, per això crec que “Jordi és la persona més idònia” per protagonitzar aquest segon sopar literari, “segur que ens ho passarem molt bé i ens explicarà les seves dèries i fantasies”.
Els organitzadors esperen que la cita serà tot un èxit, com ho va ser la primera amb l’escriptor Javier Pérez Andujar. Moliner afirma que es van veure “desbordats per la quantitat de gent que va venir, a més, ell va tenir gràcia em provocar-nos perquè intervinguéssim”.
Recordem que Jordi Canal ha escrit un llibre sobre la col·lecció ‘La cua de palla’ en el qual s’analitza totes les etapes d'aquesta col·lecció, alhora que traça la història del gènere negre i policíac a casa nostra. Una col·lecció que oferia literatura criminal de butxaca, a un preu assequible.
La cita amb Jordi Canal i L’H espai de lletres és a les 20.30 hores a la Bodegueta del Museu. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 
Google Analytics Alternative